Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

GR digiGOV-innoHUB: Η συμβολή της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην υλοποίησή του

deltia typou 2a
ktp deltio typou 8

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το kick off meeting (25-26/1/2023) του έργου «Κόμβος Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και την Επιτάχυνση Ψηφιακών Δημόσιων Υπηρεσιών (GR digiGOV innoHUB), με τη συμμετοχή της ΚτΠ ΜΑΕ.

Το έργο GR digiGOV-innoHUB θα ενισχύσει την ανάπτυξη της νέας γενιάς Δημόσιων Υπηρεσιών, που θα αξιοποιούν προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες (AI, Blockchain, IoT, mobile Internet, Cloud & High Performance Computing (HPC), κτλ.). Λειτουργώντας ως εργαστήριο ψηφιακών τεχνολογιών, θα επιταχύνει την ανάπτυξη, καινοτόμων ψηφιακών λύσεων μέσω ευέλικτων και αποτελεσματικών συνεργασιών μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, και της ακαδημαϊκής /ερευνητικής κοινότητας

Η Κοινωνία της Πληροφορίας έχει αναλάβει τη δημιουργία μιας Εικονικής Ψηφιακής Αγοράς, που έχει στόχο να φέρει σε επαφή Δημόσιους Φορείς που χρειάζονται νέες ψηφιακές λύσεις, με φορείς της αγοράς (GovTech) ή της ερευνητικής κοινότητας που προσφέρουν ή μπορούν να σχεδιάσουν τέτοιες λύσεις. Οι ανάγκες των Δημόσιων Φορέων θα συσχετίζονται με λύσεις καινοτομίας με στόχο την σταδιακή αποτύπωση των λύσεων στη διαδικασία διαμόρφωσης RFP-RFI. Στο πλαίσιο του έργου, η ΚτΠ θα σχεδιάσει και θα προκηρύξει έργα προεμπορικών συμβάσεων (PCP-PPI) τα οποία θα λειτουργήσουν ως πιλότος, ώστε να δημιουργηθεί ένας οδηγός Προμήθειας Καινοτόμων λύσεων ΤΠΕ για τον Δημόσιο Τομέα. Απώτερος στόχος είναι ο σταδιακός μετασχηματισμός του Δημόσιου Τομέα σε μεγάλο επενδυτή σε ψηφιακά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Στο έργο συμμετέχουν 16 φορείς της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, με συντονιστή το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), οι οποίοι ειδικεύονται σε θέματα AI, HPC και digiGOV και συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προηγμένων πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.