Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το HRMS

deltia typou 2a
ktp deltio typou 19

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα ακόμα μεγάλο και καινοτόμο έργο πληροφορικής στον Δημόσιο Τομέα, το οποίο ενώ είχε εξαγγελθεί στο παρελθόν δεν υλοποιήθηκε! Συγκεκριμένα η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε» ανακοίνωσε την διακήρυξη του διαγωνισμού για το HRMS (Human Resources Management System) «Υπηρεσία λειτουργίας Συστήματος Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού».

Πρόκειται πέρα από κάθε αμφιβολία για μια καθοριστική μεταρρυθμιστική τομή στην λειτουργία του Δημοσίου, η οποία θα συμβάλει δυναμικά στην ευρύτερη προσπάθεια για ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης και την ομαλή μετάβαση της χώρας στη νέα «ψηφιακή» εποχή, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα αποτελέσει καταλύτη μεταξύ άλλων και για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 9.393.623.71 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το ΕΚΤ και από Εθνικούς Πόρους, ενώ ο χρόνος υλοποίησης υπολογίζεται σε 33 μήνες.

Η ΚτΠ Α.Ε. ως βασικός επιτελικός βραχίονας υλοποίησης της στρατηγικής, των έργων και δράσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο αποτελεί και τον χρηματοδότη του έργου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών (κύριος και φορέας λειτουργίας του έργου), υπέγραψαν την σχετική προγραμματική συμφωνία, με πρωταρχικό σκοπό τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και την εκτέλεση και διαχείριση παρεμβάσεων στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού της, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών..

Αντικείμενο του Έργου αποτελεί η παροχή υπηρεσιών ανάλυσης, σχεδιασμού, ανάπτυξης, παραμετροποίησης, υλοποίησης, εφαρμογής και λειτουργίας Συστήματος Διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού στο Δημόσιο Τομέα. Οι εν λόγω Υπηρεσίες θα αξιοποιηθούν από τη Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του ΥΠΕΣ, αλλά και το σύνολο των Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να σχεδιάζονται, να εφαρμόζονται και να παρακολουθούνται οι πολιτικές και στρατηγικές αποφάσεις σε θέματα που άπτονται του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η πλατφόρμα σχεδιάζεται να παρέχεται μέσω διαδικτύου, θα συγκεντρώνει όλη την απαιτούμενη λειτουργικότητα για να υποστηρίξει την άσκηση των αρμοδιοτήτων μιας Διεύθυνσης Διοικητικού και θα είναι διοικητικά ευθυγραμμισμένη προς τις στρατηγικές κατευθύνσεις. Το σύνολο των υπηρεσιών του Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του παρόντος έργου θα εγκατασταθεί και θα φιλοξενηθεί στις υποδομές του Κυβερνητικού Υπολογιστικού Νέφους G-Cloud της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η οριζόντια επικοινωνία και ο συντονισμός των φορέων.

Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα είναι:

· Εξασφάλιση της ορθής κατανομής, της βέλτιστης διαχείρισης των ανθρωπίνων πόρων του Δημόσιου Τομέα, καθώς και της εφαρμογής πολιτικών αξιολόγησης αυτών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διαχείριση των υψηλόβαθμων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

· Βελτίωση της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, ενέργεια που περιλαμβάνει τις πολιτικές και τις δράσεις που απαιτούνται για την επιμέλεια όλων των πτυχών οι οποίες αφορούν σε θέματα προσωπικού, συμπεριλαμβάνοντας την πρόσληψη, την εκπαίδευση, την αξιολόγηση, τις αμοιβές (οικονομικές και μη) και την παροχή ενός ασφαλούς και δίκαιου περιβάλλοντος για τους εργαζόμενους ενός Δημόσιου Οργανισμού.

· Βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, με ευρεία οπτική, κεντρικό σχεδιασμό, στρατηγικό όραμα και ορθολογική κατανομή του.

· Σχεδιασμός, υλοποίηση και αποτίμηση μιας ενιαίας πολιτικής διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού στη Δημόσια Διοίκηση.

· Διοικητική έμφαση στους ανθρώπους που υποστηρίζουν τις διαδικασίες με έμφαση στο αποτέλεσμα που παράγουν αυτές και όχι στην άνευ αποτελέσματος τήρηση των διαδικασιών.

· Διεύρυνση του πεδίου εργασίας του υπαλλήλου και του αποτελέσματος που παράγει η εργασία του. Διευρυμένη σύνδεση της αξιοποίησης του προσωπικού, βάσει των προσόντων και των δεξιοτήτων που διαθέτουν. Εφαρμογή πρακτικών ανάδειξης και αξιοποίησης των ιδιαίτερων προσόντων του κάθε υπαλλήλου.

· Στοχευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση των υπαλλήλων.

· Συστηματικός και μακροχρόνιος σχεδιασμός σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση των υπαλλήλων.

· Κατάργηση των κάθετων δομών που επιβραδύνουν και σε ορισμένες περιπτώσεις αναστέλλουν την κινητικότητα των υπαλλήλων.

· Η υιοθέτηση κεντρικών υποδομών (πλατφόρμα και υπολογιστικός εξοπλισμός) επιτρέπει την δημιουργία οικονομιών κλίμακας και εύρους, μειώνοντας τη συνολική δαπάνη της Δημόσιας Διοίκησης για την αποσπασματική απόκτηση, λειτουργία και συντήρηση παρόμοιων συστημάτων.

· Η συγκέντρωση της πληροφορίας σε ένα σημείο επιτρέπει την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του διαθέσιμου Ανθρώπινου Δυναμικού, ενδυναμώνει την εφαρμογή στρατηγικής σε σχετικά θέματα, διευρύνει την παροχή υπηρεσιών προς τους κρατικούς υπαλλήλους, διευκολύνει σημαντικά την αξιοποίηση των νέο-εισαγόμενων διοικητικών εννοιών της κινητικότητας και της αξιολόγησης του προσωπικού, ενδυναμώνει την ταχύτερη ανταλλαγή πληροφορίας μεταξύ των φορέων, παρέχει ίσες εργασιακές και εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε όλους τους εργαζόμενους, βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης.

· Βελτίωση επίτευξης των στόχων (αποτελεσματικότητα) των εργαζομένων στο δημόσια τομέα καθώς και καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού (αποδοτικότητα) με αποτέλεσμα τη βελτίωση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και επομένως τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.

Στο αντικείμενο του έργου συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, το Μητρώο Υπαλλήλων, τα Ψηφιακά Οργανογράμματα, η διαχείριση Προσλήψεων, αδειών και ωραρίου του προσωπικού, οι προαγωγές και επιλογές προϊσταμένων, οι πειθαρχικές Διαδικασίες, η ανάπτυξη του ανθρώπινου Δυναμικού και οι υπηρεσίες εκπαίδευσης. Το HRMS, υπό τη διαχείριση του υπουργείου Εσωτερικών θα συλλέγει, θα διαλειτουργεί με άλλα συστήματα του Δημοσίου και θα επεξεργάζεται τα δεδομένα περίπου 3537 φορέων και 9131 διαχειριστών.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.