Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΑΡΘΡΑ

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ “112”»

Κοινωνία της Πληροφορίας
112 ATH 0733 1024x683

Ο Πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ, κ. Δημήτρης Ασκούνης, απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του 112.

Στην εισήγηση του επεσήμανε τον ρόλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ ως βασικού εκτελεστικού βραχίονα υλοποίησης της πολιτικής ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η  εταιρεία  είναι παρούσα, έχει ιδιαίτερα μεγάλη γνώση και εμπειρία στην υλοποίηση έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ακολουθώντας διαδικασίες σχεδίασης και διαχείρισης έργων που ενσωματώνουν μεθοδολογίες ελαχιστοποίησης κινδύνου.

Η Κοινωνία της Πληροφορίας, ανέλαβε και έφερε εις πέρας την υλοποίηση της Πράξης «Εκσυγχρονισμός και Αναβάθμιση των Υπηρεσιών που αφορούν στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης Εκτάκτων Αναγκών «112» με χρήση ΤΠΕ για την βέλτιστη διαχείριση περιστατικών έκτακτης ανάγκης  κρίσεων και την έγκαιρη ενημέρωση των Πολιτών» στο πλαίσιο της οποίας:

  • Διαμορφώθηκαν οι εγκαταστάσεις των δύο επιχειρησιακών κέντρων τα οποία και εξοπλίστηκαν με τον κατάλληλο εξοπλισμό για να λειτουργούν ως Κέντρα Επικοινωνιών (Πρωτεύον και δευτερεύον) με 50 agentsσε κάθε χώρο.
  • Ολοκληρώθηκε το Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Επικοινωνιών Έκτακτης Ανάγκης για την υποστήριξη της λειτουργίας του «112» με νέα και σύγχρονη φιλοσοφία αρχιτεκτονικής, παρέχοντας δυνατότητες γεω-εντοπισμού και μαζικής ενημέρωσης πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (mass alerting), ενώ διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές και διεπαφές για τη διασύνδεση των εσωτερικών χρηστών του με τα δίκτυα των παρόχων δημόσιων τηλεφωνικών υπηρεσιών (σταθερών και κινητών) και θα καθιστά δυνατή τη μεταφορά δεδομένων προς και από τα δίκτυα αυτά με τυποποιημένο και ασφαλή τρόπο.

Όπως τόνισε, «Η ΚτΠ ΑΕ, με τη συνδρομή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ισχυροποιείται. Είναι έτοιμη να συμβάλει στο στόχο του Υπουργείου να φέρει τη χώρα μας στο μέσο όρο, ή και ακόμα ψηλότερα, του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της ΕΕ».

Dimitris Askounis KtPAE 1024x683

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.