Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΑΡΘΡΑ

«21ο Greek ICT Forum»

Κοινωνία της Πληροφορίας
ict forum

Στο 21ο Greek ICT Forum παρευρέθη ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΠ ΑΕ, ως ομιλητής στην ενότητα «Στρατηγικές, Μεθοδολογίες και Υλοποιήσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού Επιχειρήσεων και Φορέων».

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες δυνατότητες που προσφέρει ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός για την αύξηση της παραγωγικότητας και της λειτουργικότητας Επιχειρήσεων και Φορέων, ενώ τόνισε την σπουδαιότητά του και τη  καθοριστική του συμβολή για την ευμάρεια στις σύγχρονες οικονομίες και τις χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες.

Επεσήμανε δε, την ανάγκη επενδύσεων όχι μόνο στη τεχνολογία, αλλά και στον ανθρώπινο παράγοντα. «Ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και ενσωμάτωσης των ωφελειών της στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.  Η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, οφείλει να είναι συνεχής και να παρακολουθεί την τεχνολογική εξέλιξη, δεδομένου ότι δημιουργεί το κατάλληλο υπόβαθρο για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος αναφέρθηκε στην τροχιά ανάπτυξης που βρίσκεται η εταιρεία με την αρωγή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον καταλυτικό ρόλο που καλείται να παίξει η ΚτΠ ΑΕ ώστε τα αποτελέσματα που πρέπει να επιτύχουμε ως χώρα στο πλαίσιο της νέας ψηφιακής πραγματικότητας, να είναι άμεσα.

Οι χώρες με πλεονάσματα στην υιοθέτηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλους τους ζωτικούς τομείς της λειτουργίας και της οικονομίας τους/, είναι οι πρωταγωνιστές του σήμερα και του αύριο.

Δυστυχώς/, η Ελλάδα τα περασμένα χρόνια της κρίσης/, έχασε πολύτιμο έδαφος προς αυτή τη κατεύθυνση.

Αυτό το χαμένο έδαφος/ οφείλουμε να το καλύψουμε με γοργούς ρυθμούς/, εάν θέλουμε η χώρα μας να παίζει ρόλο στη νέα εποχή της ψηφιακής οικονομίας.

Ωστόσο/ η συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης, των φορέων και της αγοράς ευρύτερα/, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία/, δίνοντας έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών και σε «έξυπνες και στοχευμένες παρεμβάσεις.

Με τις ψηφιακές τεχνολογίες να ανατρέπουν υφιστάμενες οργανωτικές δομές και επιχειρηματικά μοντέλα/, να δημιουργούν νέα εργαλεία, διαδικασίες και νέα πρότυπα επιχειρηματικής ανάπτυξης/, η υιοθέτηση και η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών /δεν αποτελεί πλέον προαιρετική επιλογή για τις επιχειρήσεις/ αλλά βασική παράμετρο για την επιβίωση και την εξέλιξη τους.

Όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να έχουμε κοινό στόχο την ουσιαστική μετάβαση στη ψηφιακή εποχή. Οφείλουμε να συν-διαμορφώσουμε το μέλλον/, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης για την οικονομία/, των θέσεων εργασίας/, την κοινωνία ευρύτερα.

Για να πετύχουμε αποτελέσματα/, χρειάζονται υπερβάσεις/, υιοθέτηση νέων πρακτικών και διάθεση για ριζικές αλλαγές/, τόσο από τη πλευρά του Κράτους /όσο και από την πλευρά της αγοράς και των επιχειρήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο/, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων/ αποτελεί καταλύτη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας/ και τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης σήμερα και στο μέλλον.

Ο μετασχηματισμός αυτός/, οφείλει να περιλαμβάνει επενδύσεις όχι μόνο στη τεχνολογία /αλλά και στον ανθρώπινο παράγοντα/, ενσωματώνοντας πρακτικές εκπαίδευσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού/ και ενισχύοντας την τεχνογνωσία στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών.

Ο ανθρώπινος παράγοντας /αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και ενσωμάτωσης των ωφελειών της στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού/, οφείλει να είναι συνεχής και να παρακολουθεί την τεχνολογική εξέλιξη/, δεδομένου ότι δημιουργεί το κατάλληλο υπόβαθρο για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας.

Στόχος μας στην ΚτΠ ΑΕ/, είναι να συμβάλλουμε με τη τεχνογνωσία μας ώστε τα αποτελέσματα που πρέπει να επιτύχουμε ως χώρα στο πλαίσιο της νέας ψηφιακής πραγματικότητας/, να είναι άμεσα.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.