Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΑΡΘΡΑ

«Ομιλία Προέδρου ΚτΠ ΑΕ, Δημήτρη Ασκούνη, στην εκδήλωση για την παράδοση 155 tablet από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την διενέργεια ελέγχων από τις Λιμενικές Αρχές»

Κοινωνία της Πληροφορίας
KtPAE

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Αξιότιμε κ. Πασχαλάκη,

Κυρίες και κύριοι,

Η συνδρομή στο έργο των φορέων της Κυβέρνησης που κύριο μέλημα τους είναι η πρόληψη για την ασφάλεια και την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής, όπως είναι η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Λιμενικού Σώματος, αξιοποιώντας σύγχρονες, ψηφιακές τεχνολογικές λύσεις, για εμάς, στην Κοινωνία της Πληροφορίας, είναι όχι απλώς υποχρέωση, αλλά στρατηγική επιλογή.

Στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνοντας για λογαριασμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης την προμήθεια 155 φορητών συσκευών τablets με ειδικές προδιαγραφές και ειδικό λογισμικό για την χρήση τους από το Λιμενικό Σώμα, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμμετέχουμε στην προσπάθεια καθιέρωσης πρωτοποριακών για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, διαδικασιών ελέγχων σε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και επαγγελματιών του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Είμαστε βέβαιοι, ότι θα συνδράμουν καταλυτικά στο δύσκολο έργο που επιτελούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν, καθιστώντας αμεσότερη και αποτελεσματικότερη την εργασία τους.

Η  προμήθεια του προηγμένου αυτού εξοπλισμού, αλλάζει το καθιερωμένο τρόπο διενέργειας των ελέγχων στις δραστηριότητες και στους επαγγελματίες θαλάσσης που αφορά, και ανοίγει μία νέα σελίδα στη λειτουργία του υφιστάμενου πληροφοριακού συστήματος ελέγχων, αναβαθμίζοντας τις λύσεις που ήδη έχει υιοθετήσει το Λιμενικό Σώμα μέσω αυτού. Με την αναβάθμιση αυτή  οι έλεγχοι γίνονται πιο στοχευμένοι, απλούστεροι, ταχύτεροι και περισσότερο αποτελεσματικοί, ενώ δίνεται η δυνατότητα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Λιμενικού Σώματος, καθώς και στην Κεντρική Υπηρεσία να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο (real time) όλους τους διενεργηθέντες ελέγχους και να κάνουν τις παρεμβάσεις που απαιτούνται άμεσα.

Τα ενσωματωμένο ειδικό λογισμικό που συνοδεύει τα tablets και το οποίο ανέπτυξε και παραχώρησε στο Λιμενικό Σώμα η ΜΚΟ Safe Water Sports, όπως είχε κάνει και με το αρχικό πληροφοριακό σύστημα, συμβάλλει στην καθιέρωση ενός ενιαίου ψηφιοποιημένου συστήματος επιθεωρήσεων και ελέγχων, στο πλαίσιο μιας ομοιόμορφης και τυποποιημένης διαδικασίας από όλες τις Λιμενικές Αρχές της Επικράτεια. Ταυτόχρονα, προσφέρει νέες δυνατότητες που εισάγει η ψηφιακή επεξεργασία των ελέγχων με γνώμονα την δημιουργία ενιαίων, ουσιαστικών και ποιοτικότερων διαδικασιών.

Για εμάς στην Κοινωνία της Πληροφορίας, ως βασικού εκτελεστικού βραχίονα υλοποίησης της πολιτικής ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και της ευρύτερης ψηφιακής στρατηγικής της Κυβέρνησης, η ενσωμάτωση ψηφιακών λύσεων που προάγουν την ασφάλεια του πολίτη, αποτελεί  ζήτημα κομβικής σημασίας.

Θα είμαστε παρόντες σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες.

Σας ευχαριστώ,

 

Δημήτρης Ασκούνης

Πρόεδρος ΚτΠ ΑΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.