Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

NEWSLETTER

129.000 αιτήσεις για το Dentist Pass

newsletter header
dentist pass

Περισσότερες από 129.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στα πλαίσια του «Dentist Pass», του οποίου η πλατφόρμα λειτουργίας άνοιξε στις 23 Μαΐου.

Πρόκειται για μια δράση του Υπουργείου Υγείας, η οποία υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 µε τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέρχεται στα τριάντα εκατομμύρια ευρώ (30.000.000€).

Το «Dentist Pass» στόχο έχει την προώθηση και την ενίσχυση της προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας, σε περισσότερα από 660.000 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έλεγχο της στοματικής υγιεινής, καθαρισμό και απομάκρυνση οδοντικής πλάκας, φθορίωση και παροχή σχετικών οδηγιών.

Οι γονείς ή κηδεμόνες παιδιών που έχουν γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 2011 έως και 2017 υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος https://vouchers.gov.gr/dentistpass . Κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά – μέλη της οικογένειας.

Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ (40€) ανά ωφελούμενο παιδί. Κάθε χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας μέχρι του άνω ποσού, που παρέχονται από οποιονδήποτε ιδιώτη οδοντίατρο.

Το χρηματικό ποσό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την πραγματοποίηση πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στον ανήλικο δικαιούχο και δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο.

H ψηφιακή χρεωστική κάρτα «Dentist Pass» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έξι (6) πλήρεις ημερολογιακούς μήνες μετά τον μήνα έκδοσής της και καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΜΑΕ, κ. Σταύρος Ασθενίδης δήλωσε για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος κοινωνικής ενίσχυσης: «Το Dentist Pass αποτελεί μια ακόμα δράση κοινωνικού χαρακτήρα και αποσκοπεί στην ενίσχυση της προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας δεκάδων χιλιάδων παιδιών. Εμείς στην Κοινωνία της Πληροφορίας είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε τέτοια προγράμματα, όπως το Fuel Pass, το Power Pass, το Market Pass και τώρα το Dentist Pass καθώς μεταξύ άλλων ενισχύουν μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.