Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Μεταρρύθμιση του Δημοσιονομικού Συστήματος στην Κεντρική Διοίκηση και τη λοιπή Γενική Κυβέρνηση (gov-ERP)

KTP ERGA HEADER 1
ktp photo 7
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
41.550.000,00 € (ΠΛΕΟΝ ΦΠΑ)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
9 Ιουλίου 2021
Πηγη Χρηματοδοτησης
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)
Ποιο είναι το αντικείμενο του έργου;

Αντικείμενο της συμφωνίας-πλαίσιο αποτελεί η παροχή όλων των απαραίτητων υπηρεσιών για:

  • Τη μελέτη για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών στο πλαίσιο εφαρμογής της δημοσιονομικής πολιτικής, με τη χρήση Πληροφοριακού Συστήματος Δημοσιονομικής Διαχείρισης
  • Την αναβάθμιση των εφαρμογών πληροφορικής που σχετίζονται με τις διαδικασίες δημοσιονομικής πολιτικής, με την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δημοσιονομικής Διαχείρισης (ΟΠΣΥΔΔ), το οποίο θα αποτελέσει την μετεξέλιξη-επέκταση : α) του υφιστάμενου ΟΠΣΔΠ που λειτουργεί σήμερα στο ΓΛΚ, τόσο ως προς το αντικείμενο όσο και ως προς το πλήθος των χρηστών, προκειμένου να καλύψει το σύνολο των Φορέων της Κεντρικής Διοίκησης και των σχετικών λειτουργιών τους και β) του υφιστάμενου Συστήματος Ενοποίησης Χρηματοοικονομικών Αναφορών Γενικής Κυβέρνησης, τόσο ως προς το αντικείμενο, τον τρόπο συλλογής των στοιχείων, το πλήθος των χρηστών και το πλήθος των Φορέων οι οποίοι αποστέλλουν  στοιχεία στο ΓΛΚ.
  • Την υποστήριξη των αναγκών  του νέου Λογιστικού Πλαισίου για τη Γενική Κυβέρνηση (ΛΠΓΚ), όπως διαμορφώνεται μετά τη δημοσίευση  του π.δ.54/2018, τόσο σε καθημερινό παραγωγικό επίπεδο για τους φορείς την Κεντρικής Διοίκησης όσο και σε επίπεδο συγκέντρωσης όλων των αναγκαίων στοιχείων για τη σύνταξη ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων και λοιπών χρηματοοικονομικών και δημοσιονομικών αναφορών  Γενικής Κυβέρνησης
  • Τη συγκέντρωση οικονομικών στοιχείων και λοιπών πληροφοριακών στοιχείων από το σύνολο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης με σκοπό τη βελτίωση της πληροφόρησης για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής της χώρας, μέσω του συστήματος προϋπολογισμού επιδόσεων, της επισκόπησης δαπανών και δραστηριοτήτων, της παρακολούθησης της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, της χρηματοοικονομικής κατάστασης καθώς και της χρηματοοικονομικής επίδοσής των φορέων,  λαμβάνοντας υπόψη και όποιες άλλες εφαρμογές υπάρχουν για το σκοπό αυτό (Μητρώο Δεσμεύσεων κ.λπ. )
  • Την υποστήριξη της ταξινόμησης βάσει προγραμμάτων του Π/Υ και τη διασύνδεσή της με τα λοιπά είδη ταξινομήσεων (οικονομική, διοικητική, λειτουργική κ.λπ.)
  • Την υποστήριξη των καθημερινών εργασιών του ΓΛΚ καθώς και  των φορέων της Κεντρικής Διοίκησης, κατά λόγο αρμοδιότητας,  για την κατάρτιση και  εκτέλεση του προϋπολογισμού επιδόσεων και της περιβαλλοντικής διάστασης του προϋπολογισμού/green budgeting
  • Tην παρακολούθηση της ρευστότητας της Κεντρικής Διοίκησης και των λοιπών Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στο πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος Λογαριασμών Θησαυροφυλακίου.
  • Την παροχή υπό μορφήν υπηρεσίας της απαιτούμενης υποδομής (εξοπλισμός, λογισμικό συστήματος, λοιπό υποστηρικτικό λογισμικό) που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη και τον έλεγχο του ΟΠΣΥΔΔ.
  • Την παροχή των αναγκαίων αδειών χρήσης για την υλοποίηση και πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΥΔΔ (συμπεριλαμβανομένης της Βάσης Δεδομένων)

Πιο συγκεκριμένα, στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται η παροχή των ακόλουθων υπηρεσιών:

  1. Επιχειρησιακές Μελέτες
  2. Μελέτη Υλοποίησης – Ανάλυσης Απαιτήσεων
  3. Υπηρεσίες υλοποίησης των εφαρμογών του ΟΠΣΥΔΔ, με αναβάθμιση και αξιοποίηση της υφιστάμενης λειτουργικότητας και των δεδομένων του ΟΠΣΔΠ, καθώς και της λειτουργικότητας του Συστήματος Ενοποίησης Χρηματοοικονομικών Αναφορών Γενικής Κυβέρνησης. Το ΟΠΣΥΔΔ θα συμπεριλάβει / ενοποιήσει και τη λειτουργικότητα όποιου άλλου συστήματος χρησιμοποιείται στο ΓΛΚ για τις ανάγκες που αφορούν το έργο. (π.χ. ΜΔ, ΔΕΚΟ)
  4. Yπηρεσίες Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωσης
  5. Υπηρεσίες Μετάπτωσης Δεδομένων (Data Migration)
  6. Υπηρεσίες Υποστήριξης Πιλοτικής Λειτουργίας
  7. Υπηρεσίες Υποστήριξης Δοκιμαστικής Λειτουργίας
  8. Υπηρεσίες Help Desk
  9. Υπηρεσίες Εγγύησης και Συντήρησης
  10. Παροχή αδειών λογισμικού
  11. Παροχή υπό μορφήν υπηρεσίας της απαιτούμενης υποδομής για την ανάπτυξη και τον έλεγχο του ΟΠΣΥΔΔ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.