Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Ανασχεδιασμός, Απλούστευση & Μοντελοποίηση ροών του Εθνικού Τυπογραφείου

KTP ERGA HEADER 1
ktp photo 10
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Εθνικό Τυπογραφείο
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
105.000,00 € (ΠΛΕΟΝ ΦΠΑ)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
22 Νοεμβρίου 2021
Πηγη Χρηματοδοτησης
ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ
BANNER ΜΔΤ ΕΤΠΑ 14 20 scaled
ΕΣΠΑ Ε.Π "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ" - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ)
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)
Ποιο είναι το αντικείμενο του έργου;

Αντικείμενο του έργου είναι η απλούστευση των υποδοχής και επεξεργασίας εγγράφων προς δημοσίευση και λοιπών εργασιών. Στο πλαίσιο του έργου, ο Ανάδοχος θα υλοποιήσει τουλάχιστον τα παρακάτω:

  • Μελέτη οριοθέτησης του μεθοδολογικού πλαισίου εντός του οποίου θα υλοποιηθούν οι εργασίες αποτύπωσης, μοντελοποίησης, ανασχεδιασμού και απλούστευσης.
  • Αποτίμηση του περιβάλλοντος δραστηριοποίησης του ΕΤ και προσδιορισμός των πτυχών υλοποίησης δράσης για την απλούστευση των διαδικασιών του ΕΤ.
  • Καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης ως προς τις εξωστρεφείς παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΤ, τη ροή διαδικασιών και τη διοικητική υποστήριξη του εποπτικού και ελεγκτικού έργου που ασκεί
  • Σχεδιασμός Οργανωτικού και Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΕΤ.
  • Βελτιστοποίηση της ροής διαδικασιών υποδοχής και επεξεργασίας εγγράφων προς δημοσίευση και λοιπών εργασιών.

 

Οι προτάσεις που θα εκπονηθούν στο πλαίσιο του Έργου θα τεθούν σε διαβούλευση με τις αρμόδιες κατά περίπτωση δομές του ΕΤ, η ολοκλήρωση της οποίας θα επιτρέψει την ενσωμάτωση των αλλαγών στον νέο Οργανισμό και Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΕΤ, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Ποιος είναι ο σκοπός και οι στόχοι του έργου;

Κύριος σκοπός της συγκεκριμένης Πράξης είναι η αναβάθμιση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των διευθύνσεων και των τμημάτων του ΕΤ, με ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες υποδοχής και επεξεργασίας εγγράφων προς δημοσίευση και λοιπών εργασιών, ώστε να καταστούν ευκολότερα προσβάσιμες, αποτελεσματικές, αποδοτικές, διαφανείς και φιλικές προς τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Επιμέρους στόχοι είναι:

  • Η σχεδίαση μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης επιχειρησιακής αρχιτεκτονικής των υπηρεσιών υποδοχής και επεξεργασίας εγγράφων προς δημοσίευση και λοιπών εργασιών, καθώς και των
    συναφών διαδικασιών διοικητικής υποστήριξής τους, με στόχο τη βελτιστοποίηση της ροής των διαδικασιών αυτών.
  • Η διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των διεργασιών του ΕΤ με όρους ποιότητας και αποδοτικότητας, καθώς και η εξασφάλιση, μέσω των απαιτούμενων θεσμικών παρεμβάσεων, της
    ισχύος των μεταβολών που αναμένεται να επέλθουν από την υλοποίηση της Πράξης.
  • Η εξασφάλιση της δυνατότητας στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του ΕΤ να επικοινωνούν μεταξύ τους ηλεκτρονικά για καταχώρηση και ανταλλαγή στοιχείων, εγγράφων και δεδομένων.
  • Η εξασφάλιση της δυνατότητας να ενημερώνονται οι υποστηριζόμενοι/ συναλλασσόμενοι φορείς για την πορεία των αιτημάτων τους.
Ποια είναι τα οφέλη του έργου;

Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση της Πράξης αφορούν στα παρακάτω:

  • Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών και παρεχόμενων υπηρεσιών του ET
  • Ενοποίηση και η συνολική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το κοινό (φορείς του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα, πολίτες),
  • Βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διεργασιών του Φορέα και η μείωση του αντίστοιχου κόστους λειτουργίας,
  • Συμμόρφωση με τις πλέον προωθημένες αρχές της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ασφάλειας των διαχειριζόμενων δεδομένων,
  • Απρόσκοπτη ανταπόκριση των υπηρεσιών του ΕΤ στον ρόλο τους και η αποτελεσματική αξιοποίηση των διαχειριζόμενων πόρων.

Άμεσα ωφελούμενοι από την υλοποίηση της Πράξης, είναι οι συναλλασσόμενοι Φορείς που δημοσιεύουν Πράξεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι εργαζόμενοι στο ΕΤ και το ευρύ κοινό.

Ημερολόγιο Καταληκτικών Ημερομηνιών
Πρόσφατα Έργα
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.