Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

NEWSLETTER

GR digiGOV-innoHUB: Επιταχύνεται η δημιουργία της νέας γενιάς δημοσίων υπηρεσιών

newsletter header
digigov

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του φιλόδοξου έργου για τη δημιουργία ενός Κόμβου Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και την Επιτάχυνση Ψηφιακών Δημοσίων Υπηρεσιών (GR digiGOV-innoHUB) διαδραματίζει η Κοινωνία της Πληροφορίας. Με την ολοκλήρωσή του, το έργο αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη της νέας γενιάς Δημοσίων Υπηρεσιών, οι οποίες θα αξιοποιούν προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain, οι υπηρεσίες νέφους, τα συστήματα πληροφορικής υψηλών επιδόσεων και το mobile Internet.

To GR digiGOV-InnoHUB πρόκειται να λειτουργεί ως ένα εργαστήριο ψηφιακών τεχνολογιών και να προάγει την παραγωγική συνεργασία μεταξύ του δημοσίου, του ιδιωτικού τομέα και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στο πλαίσιο του έργου, η Κοινωνία της Πληροφορίας έχει αναλάβει τη δημιουργία μιας Εικονικής Ψηφιακής Αγοράς. Στόχος της υπό ανάπτυξη πλατφόρμας είναι να λειτουργήσει ως σημείο επαφής, όπου οι δημόσιοι φορείς που χρειάζονται νέες ψηφιακές λύσεις, συναντώνται με φορείς της αγοράς ή της ερευνητικής κοινότητας που προσφέρουν ή μπορούν να σχεδιάσουν τέτοιες λύσεις. Οι ανάγκες των δημόσιων φορέων θα συσχετίζονται με προτάσεις καινοτομίας με στόχο τη σταδιακή αποτύπωση των λύσεων στη διαδικασία διαμόρφωσης Request for Proposal και Request for Interest. Στο πλαίσιο του έργου, η ΚτΠ θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την προκήρυξη προεμπορικών συμβάσεων (PCP-PPI) οι οποίες θα λειτουργήσουν ως πιλότος, ώστε να δημιουργηθεί ένας οδηγός Προμήθειας Καινοτόμων λύσεων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για τον Δημόσιο Τομέα. Η εκκίνηση του προγράμματος δόθηκε στις 25-26 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στο έργο συμμετέχουν 16 φορείς της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας με το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας σε ρόλο συντονιστή.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.