Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

NEWSLETTER

Πρωταγωνιστικός ρόλος στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

newsletter header
newsletter ellada 2 large

Η ΚτΠ πρωταγωνιστεί στην υλοποίηση του «Ελλάδα 2.0», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, στο οποίο περιλαμβάνονται δράσεις ψηφιοποίησης που αγγίζουν κάθε πτυχή της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής. Το χαρτοφυλάκιο των έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων, προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ, την ανάπτυξη λύσεων Business Intelligence (23 εκατ. ευρώ), τη δημιουργία της ενιαίας ψηφιακής πλατφόρμας για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων (74,4 εκατ. ευρώ), την ανάπτυξη της Κεφαλαιαγοράς (15,6 εκατ. ευρώ) και το νέο σύστημα δημοσίων συμβάσεων (25 εκατ. ευρώ).

Στον τομέα της Υγείας η ΚτΠ προωθεί, ανάμεσα σε άλλα, την ψηφιοποίηση των ιατρικών αρχείων του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με προϋπολογισμό 119 εκατ. ευρώ αλλά και την επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, προωθείται ο εκσυγχρονισμός του αγροδιατροφικού τομέα με δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του με προϋπολογισμό 58 εκατ. ευρώ. Το εμβληματικό για τη Δικαιοσύνη έργο e-Justice έχει προϋπολογισμό 196 εκατ. ευρώ. Τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του υπουργείου Εξωτερικών αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στις διπλωματικές υπηρεσίες της χώρας και περιλαμβάνουν προγράμματα προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, ενώ η ψηφιοποίηση των αρχείων της Ναυτιλίας, ενός εξαιρετικά σημαντικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας, θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο έργου προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει ήδη ενεργοποιηθεί η σχετική δράση με προϋπολογισμό 440 εκατ. ευρώ, ενώ για τον τουρισμό προβλέπονται κονδύλια 20 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι προοπτικές που δίνονται μέσω του «Ελλάδα 2.0» στις τηλεπικοινωνίες και την ψηφιακή τεχνολογία όπου έργα όπως η εγκατάσταση οπτικών ινών σε κτίρια, η ανάπτυξη αντίστοιχων δικτύων για την κάλυψη νησιωτικών περιοχών, η επέκταση του εθνικού δικτύου τηλεπικοινωνιών και το υβριδικό Government Cloud προχωρούν προς υλοποίηση με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 630 εκατ. ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.