Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Προμήθεια εξοπλισμού και συστημάτων για την αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών και τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας του Ιονίου Πανεπιστημίου 

KTP ERGA HEADER 1
ktp photo 12
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
1.004.032,26 € (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
22 Ιανουαρίου 2024
Πηγη Χρηματοδοτησης
Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025
Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.)
ionio 2
Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 - 2025
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)
Ποιο είναι το αντικείμενο του έργου;

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής πληροφοριακής υποδομής του Ιονίου Πανεπιστημίου με γνώμονα την υποστήριξη των αναγκών των Σπουδαστών καθώς και του Διοικητικού και Διδακτικού Προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και θέση σε παραγωγική λειτουργία των εξής συστημάτων:

  • μίας νέας διάταξης Εξυπηρετητών σύγχρονης αρθρωτής (modular) αρχιτεκτονικής αποτελούμενης από ένα αρθρωτό περίβλημα, πέντε εξυπηρετητές και ένα ζευγάρι εξειδικευμένων αρθρωτών μεταγωγέων για τη διασύνδεση του συστήματος εξυπηρετητών με τους υφιστάμενους Κεντρικούς Μεταγωγείς.
  • δύο νέων Αποθηκευτικών Συστημάτων (ένα για το Primary και ένα για το DR Site).
  • δύο νέων ολοκληρωμένων συστημάτων λήψης αντιγράφων ασφαλείας (Backup) (ένα για το Primary και ένα για το DR Site) καθώς και του αντίστοιχου λογισμικού.
    των απαραίτητων αδειών λειτουργικών συστημάτων και χρηστών.
  • μίας σουίτας εφαρμογών υποδομής Cloud (virtualization) και Διαχείρισης αυτής συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού αυτοματισμού για μετάβαση στο DR σε περίπτωση καταστροφής.
  • Δύο ολοκληρωμένων ερμαρίων (Rack) για τη φιλοξενία της νέας Υποδομής συμπεριλαμβανομένου του βοηθητικού εξοιπλισμού.
  • πέντε νέων συσκευών ασφαλείας (Firewalls/UTMs) για όλα τα Sites του Πανεπιστημίου συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Κονσόλας Διαχείρισης αυτών.
  • μίας ολοκληρωμένης λύσης Network Access Control (NAC) για τον έλεγχο πρόσβασης χρηστών και συσκευών στους πόρους του Πανεπιστημίου.
  • των απαραίτητων αδειών πρόσβασης χρηστών μέσω ιδεατών ιδιωτικών δικτύων (VPN) για την ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση χρηστών στις Υποδομές του Πανεπιστημίου.
  • μίας ολοκληρωμένης λύσης ταυτοποίησης πολλαπλών παραγόντων (MFA – Multi Factor Authentication) για μεγαλύτερη διασφάλιση της απομακρυσμένης πρόσβασης χρηστών.
  • μίας πολυεπίπεδης λύσης ασφαλείας για τα τερματικά των χρηστών (Endpoint Security Solution) και την προστασία τους από κακόβουλο λογισμικό.
  • μίας ολοκληρωμένης λύσης ασφαλείας για τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Email Security) των χρηστών.
  • μίας ασφαλούς υπηρεσίας παροχής DNS που μπορεί να παρέχει μία πρώτη γραμμή άμυνας έναντι διαδικτυακών ψηφιακών απειλών.
Ποιος είναι ο σκοπός και οι στόχοι του έργου;

Σκοπός του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός της παραγωγικής πληροφοριακής υποδομής του Ιονίου Πανεπιστημίου με γνώμονα την υποστήριξη των αναγκών των Σπουδαστών καθώς και του Διοικητικού και Διδακτικού Προσωπικού.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ημερολόγιο Καταληκτικών Ημερομηνιών
Πρόσφατα Έργα
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.