Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Πλατφόρμα Υποστήριξης του Ταμείου  Ανάκαμψης για την παρακολούθηση των έργων, προγραμμάτων και δράσεων 

KTP ERGA HEADER 1
ktp photo 8
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υπουργείο Οικονομικών
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
2.711.290,32 € (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
18 Δεκεμβρίου 2023
Πηγη Χρηματοδοτησης
ΚΤΠ Ελλάδα 2.0 banner
ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ 2.0»
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)
Ποιο είναι το αντικείμενο του έργου;

Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση Πλατφόρμας Υποστήριξης του Ταμείου Ανάκαμψης για την παρακολούθηση των έργων προγραμμάτων και δράσεων. Το αντικείμενο του έργου θα είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣ) που θα καλύψει το σύνολο των αναγκών του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Επίκεντρο του ΟΠΣ θα αποτελούν τα έργα, προγράμματα και μεταρρυθμιστικές δράσεις που θα εκτελούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ακολουθώντας τα σε όλη την διαδρομή της εκτέλεσης τους από το αρχικό στάδιο υποβολής μέχρι την ολοκλήρωση τους και την καταβολή της προβλεπόμενης οικονομικής στήριξης. Η καταγραφή των δράσεων και των έργων θα πρέπει να περιλαμβάνει όλη την απαραίτητη πληροφορία για την ολοκληρωμένη διαχείρισή τους.

Σημαντικό στοιχείο σχετικά με τα έργα είναι η δυνατότητα παρακολούθησης της επίτευξης του στόχου ψηφιακής μετάβασης (Digital) και της προόδου προς την πράσινη μετάβαση (Climate). Το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ) θα πρέπει να παρέχει την δυνατότητα παρακολούθησης των υπο-έργων που ανήκουν στο πλαίσιο της δράσης. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να παρέχεται ολοκληρωμένη παρακολούθηση των οροσήμων σχετικά με την Ωρίμανση, τη Διαβούλευση, τη Διακήρυξη, την Ανάθεση (συμπεριλαμβανομένης της διαγωνιστικής διαδικασίας) έως την Παραλαβή τους έργου, την Ολοκλήρωση του και όλων των Εκταμιεύσεων του έργου (περιγραφή, ποσοστό προόδου, ποσό, κλπ).

Ποιος είναι ο σκοπός του έργου;

Σκοπός του έργου αποτελεί η επιτελική παρακολούθηση της εξέλιξης των προγραμμάτων και προϋποθέτει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός αποτελεσματικού συστήματος διοικητικής πληροφόρησης με στόχο αφενός τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων, από το πρωτογενές και από τρίτα συστήματα (διαλειτουργικότητα) και αφετέρου την υλοποίηση συγκεντρωτικών αναφορών (dashboards) παρακολούθησης της εξέλιξης του Προγράμματος, των οροσήμων, στόχων και δεικτών απόδοσης (KPIs) των έργων. Απώτερος στόχος είναι η αποτελεσματική υποστήριξη της διαδικασίας λήψης αποφάσεων τόσο σε στρατηγικό όσο και λειτουργικό επίπεδο.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.