Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Επέκταση λειτουργικότητας ψηφιακής εφαρμογής κινητών συσκευών και ψηφιακής πλατφόρμας Gov.gr Wallet 

KTP ERGA HEADER 1
ktp photo 1
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
210.000,00 € (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
13 Νοεμβρίου 2023
Πηγη Χρηματοδοτησης
ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)
Ποιο είναι το αντικείμενο του έργου;

Το αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί την επέκταση της λειτουργικότητας της υφιστάμενης υποδομής όσον αφορά τόσο στην εφαρμογή smartphone όσο και στην ψηφιακή υποδομή και την απαιτούμενη διαλειτουργικότητα (Mobile application, digital server – side back–ends, enterprise integration and interoperability) για την υποστήριξη των εξής δυνατοτήτων:

  • Έκδοση Ψηφιακής Κάρτας MyAuto και παροχή υπενθυμίσεων Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ
  • Έκδοσης Αντιγράφου Ψηφιακής Ταυτότητας για προσωπική χρήση, με δυνατότητα διαμοιρασμού.
  • Βελτιώσεις εφαρμογής και διαλειτουργικότητας.
Ποιος είναι ο βασικός στόχος του έργου;

Βασικός στόχος της σύμβασης είναι η ενδυνάμωση του ψηφιακού πορτοφολιού Gov.gr Wallet με νέες ψηφιακές υπηρεσίες και έγγραφα διευκολύνοντας την ασφαλή και γρήγορη διάδραση του πολίτη με το κράτος ή και με ιδιωτικούς φορείς. Συγκεκριμένα, οι παρακάτω άξονες είναι άξιοι αναφοράς:

  • Ενδυνάμωση digital footprint υπηρεσιών: Είτε άμεσα με την ενεργοποίηση διαφόρων ψηφιακών εγγράφων είτε έμμεσα με την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, ενδυναμώνεται ο μετασχηματισμός του κρατικού μηχανισμού, με στόχο την ενίσχυση της προσφοράς εύχρηστων ψηφιακών υπηρεσιών προσανατολισμένων στις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων.
  • Μια εφαρμογή, πολλές δυνατότητες: Το Gov.gr Wallet μετασχηματίζεται από μια απλή εφαρμογή ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης σε μια πολυλειτουργική εφαρμογή που καλύπτει τον αρχικό της σκοπό, δηλαδή τη διατήρηση ενός ψηφιακού dossier ψηφιακών εγγράφων, αλλά και επεκτείνεται δίνοντας ανεπτυγμένες μορφές διάδρασης με δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς με εύκολο τρόπο.
  • Ευκολία χρήσης: Βασική προϋπόθεση για την ευρεία χρήση της εφαρμογής από όλους τους πολίτες είναι η ευκολία χρήσης της. Αυτός ήταν βασικός άξονας στον οποίο βασίστηκε η παραγωγική εφαρμογή Wallet και θα πρέπει να συνεχίσει να ισχύει όσο προστίθεται υπηρεσίες και έγγραφα σε αυτή.
  • Έλεγχος των δεδομένων: Η ιδιωτικότητα των δεδομένων του κατόχου της εφαρμογής είναι πολύ σημαντικός στόχος, ο οποίος επιτυγχάνεται με την διαφανή χρήση των δεδομένων του χρήστη και την έγκριση του μέσω βιομετρικών ή SMS κωδικών των ενεργειών που έχει ζητηθεί μέσα από την εφαρμογή ή από κάποιον από τους φορείς.
  • Απλούστευση Διαδικασιών: Διαδικασίες διάδρασης του πολίτη με τους φορείς μπορούν να απλοποιηθούν, στόχος είναι η δυνατότητα εκτέλεσης διαφόρων λειτουργιών on–the–go χωρίς να έχει απαραίτητα ο πολίτης μαζί του σε έγχαρτη μορφή τα έγγραφα που χρειάζεται ή πρόσβαση σε υπολογιστή για να εκτελέσει ή να αποδεχτεί τη ψηφιακή διάδραση.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.