Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Σχεδιασμός Υλοποίηση και Λειτουργία της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Προγράμματος «Υποστηρικτικά μέτρα των νέων ηλικίας δεκαοκτώ (18) και δεκαεννέα (19) ετών» (“Youth Pass”) 

KTP ERGA HEADER 1
Κοινωνία της Πληροφορίας
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
215.000,00 € (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
23 Οκτωβρίου 2023
Πηγη Χρηματοδοτησης
Τακτικός Προϋπολογισμός
Συνοπτική περιγραφή του προγράμματος «Υποστηρικτικά μέτρα των νέων ηλικίας δεκαοκτώ (18) και δεκαεννέα (19) ετών» (“Youth Pass”)»

Αντικείμενο του έργου «YOUTH PASS» αποτελεί η παροχή οικονομικής διευκόλυνσης, από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε νέους δεκαοκτώ (18) και δεκαεννέα (19) ετών, με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Η εν λόγω οικονομική διευκόλυνση ορίζεται στο ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ και παρέχεται από το έτος 2023 και εξής, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του αρ. 47 του Ν. 5045/2023.

Ως Δικαιούχοι της οικονομικής διευκόλυνσης είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) ή δέκατο ένατο (19ο) έτος ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους, ενώ δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό (20ο) και πέρα έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους.

Η οικονομική διευκόλυνση πιστώνεται στον δικαιούχο, από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (ΚτΠ Μ.Α.Ε.) μέσω ειδικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης που δημιουργείται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 3 του ν. 4557/2018 (Α 139).

Ποιο είναι το αντικείμενο του έργου;

Αντικείμενο του έργου είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη του Συστήματος που θα υποστηρίξει τη χορήγηση της οικονομικής διευκόλυνσης ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό σε νέους δεκαοκτώ (18) και δεκαεννέα (19) ετών. Το σύστημα που θα υλοποιηθεί, θα καλύπτει ενδεικτικά τα ακόλουθα:

  • Μέσω του συστήματος οι δικαιούχοι θα υποβάλουν αίτηση, μέχρι την ημερομηνία που ορίζεται στην ΚΥΑ του Προγράμματος, όπως αυτή προβλέπεται στην παράγραφο 12 του άρθρου 47 του Ν. 5045/2023 (Α’136).
  • Η είσοδος του δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή του συστήματος, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων (taxisnet) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ.), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α` 184).
  • Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο δικαιούχος καταχωρίζει στα εμφανιζόμενα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας του, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, το πιστωτικό ίδρυμα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.
  • Η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Ειδικά για το πρώτο έτος λειτουργίας και τους δικαιούχους που έχουν συμπληρώσει εντός του 2022 το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους, η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις τους από την 9η Νοεμβρίου και μέχρι την 5η Δεκεμβρίου 2023. Μετά το πέρας των αιτήσεων η εφαρμογή θα εξάγει αρχείο που θα αποστέλλεται στα συνεργαζόμενα τραπεζικά ιδρύματα για την πίστωση της ενίσχυσης στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα.
  • Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Η πληρωμή των δικαιούχων για το επόμενο έτος λαμβάνει χώρα αυτοδίκαια, μετά τον επανέλεγχο των προϋποθέσεων της παραγράφου 2 του άρθρου 47 του Ν. 5045/2023 (Α’136), ενώ η ενίσχυση αποστέλλεται στα τραπεζικά ιδρύματα για πίστωση στις ψηφιακές χρεωστικές κάρτες μια φορά ετησίως και έως την 31η Μαίου κάθε έτους. Ειδικώς για την πρώτη εφαρμογή εντός του 2023, η ανωτέρω πίστωση θα λάβει χώρα μέχρι την 10η Δεκεμβρίου 2023.
  • Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα του δικαιούχου παραμένει ενεργοποιημένη για δύο (2) έτη από τον επόμενο μήνα της έκδοσής της, μετά την πάροδο των οποίων το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Εναπομείναν υπόλοιπο του χρηματικού ποσού της οικονομικής ενίσχυσης επιστρέφεται στο Ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.
Ημερολόγιο Καταληκτικών Ημερομηνιών
Πρόσφατα Έργα
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.