Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Τεχνικός Σύμβουλος σχεδιασμού και διαχείρισης του Προγράμματος «Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών ειδών διατροφής λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών (MARKET PASS)»

KTP ERGA HEADER 1
Κοινωνία της Πληροφορίας
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
172.000,00 € (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
9 Φεβρουαρίου 2023
Πηγη Χρηματοδοτησης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ποιο είναι το αντικείμενο του έργου;

Αντικείμενο του Προγράμματος «MARKET PASS» αποτελεί η παροχή οικονομικής ενίσχυσης για τους μήνες Φεβρουάριο 2023 έως και Ιούλιο 2023, από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε νοικοκυριά που πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών ειδών διατροφής, λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή. Η ενίσχυση χορηγείται σε επίπεδο νοικοκυριού και ανέρχεται σε δέκα τοις εκατό (10%) επί του μηνιαίου ύψους αγορών όπως αυτό καθορίζεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του αρ. 115 του νόμου 5007/2022.

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στον δικαιούχο, από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (ΚτΠ Μ.Α.Ε.) μέσω ειδικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης που δημιουργείται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., είτε σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 3 του ν. 4557/2018 (Α 139), αντίστοιχα, ή σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση του ποσού της ενίσχυσης στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η ενίσχυση πιστώνεται μηνιαίως σε αυτήν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, όπως αυτά θα εξειδικευτούν στην ΚΥΑ του Προγράμματος. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, τα ποσά που καταβάλλονται ανέρχονται στο ογδόντα τοις εκατό (80%) επί του αρχικά προσδιοριζόμενου ποσού της ενίσχυσης, καταβάλλονται ανά τρίμηνο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς περιορισμούς.

Ο δικαιούχος του Προγράμματος, αφού αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του – διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο αιτών συμπληρώνει και ενημερώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του, σε περίπτωση επιλογής της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό. Η επιβεβαίωση ότι ο αιτών είναι δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού που δηλώνεται, πραγματοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Για τον σκοπό της επαλήθευσης των κριτηρίων επιλεξιμότητας των δικαιούχων, η εφαρμογή του Προγράμματος διαλειτουργεί με τα απαραίτητα μητρώα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και ιδίως με το Φορολογικό Μητρώο.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης του δικαιούχου και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής του στο Πρόγραμμα, διαβιβάζονται αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό του Προγράμματος, στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα στοιχεία του δικαιούχου και, ιδίως, το όνομα, το επώνυμο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, τα οποία είναι απαραίτητα για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, καθώς και ο αριθμός του τραπεζικού του λογαριασμού. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα του δικαιούχου παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.8.2023, μετά την πάροδο της οποίας απενεργοποιείται άμεσα.

Για την επιτυχή υλοποίηση του Προγράμματος «Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών ειδών διατροφής λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών (MARKET PASS)» απαιτείται η παροχή συγκεκριμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών προς την ΚτΠ Μ.Α.Ε., οι οποίες θα υλοποιηθούν μέσω των ακόλουθων έργων:

Έργο 1: «Τεχνικός Σύμβουλος σχεδιασμού και διαχείρισης του Προγράμματος «Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών ειδών διατροφής λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών (MARKET PASS)»».

Έργο2: «Σχεδιασμός Υλοποίηση και Λειτουργία του Συστήματος για την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους των νοικοκυριών λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή (MARKET PASS)»».

Έργο 3: «Υπηρεσίες γραφείου υποστήριξης δικαιούχων (Help-Desk) για το Πρόγραμμα «Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών ειδών διατροφής λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών (MARKET PASS)»».

Έργο 4: «Υπηρεσίες δημοσιότητας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών ειδών διατροφής λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών (MARKET PASS)»».

Έργο 5: «Υπηρεσίες υλοποίησης και υποστήριξης της παραγωγικής λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας αυτοματοποιημένων ερωτοαπαντήσεων για την υποβοήθηση της επικοινωνίας των πολιτών για τις ανάγκες του Προγράμματος «Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών ειδών διατροφής λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών (MARKET PASS)»».

Ημερολόγιο Καταληκτικών Ημερομηνιών
Πρόσφατα Έργα
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.