Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών του ΠΣΔ 

KTP ERGA HEADER 1
ktp photo 8
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
12.724.101,00 € (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
16 Μαΐου 2022
Πηγη Χρηματοδοτησης
ΚΤΠ Ελλάδα 2.0 banner
ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ 2.0»
Ποια είναι η αναγκαιότητα υλοποίησης του Έργου;

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) είναι το εθνικό δίκτυο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), το οποίο διασυνδέει ηλεκτρονικά και με ασφάλεια τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα περιλαμβάνονται:

  • οι μαθητές, τα στελέχη της εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί,
  • οι υπηρεσίες και οι εποπτευόμενοι φορείς του ΥΠΑΙΘ σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο,
  • οι φορείς παροχής υπηρεσιών δια βίου μάθησης,
  • οι εκπαιδευτικές μονάδες της αλλοδαπής.

Μέσω του ΠΣΔ, το Υπουργείο Παιδείας παρέχει στη σχολική κοινότητα ένα σύνολο από προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης, επικοινωνίας και συνεργασίας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης και αρωγής χρηστών.

Το ΠΣΔ παρέχει όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες του, συμπεριλαμβανομένης και της δικτυακής πρόσβασης των σχολείων και του ελέγχου περιεχομένου (web-filtering), από δικτυακές και υπολογιστικές υποδομές που ανήκουν στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Παιδείας. Η αποκλειστική ευθύνη διοίκησης και διαχείρισης των υποδομών και των υπηρεσιών του ΠΣΔ, έχει ανατεθεί στο ΙΤΥΕ «Διόφαντος», το οποίο για το σκοπό αυτό έχει μακροχρόνια συνεργασία με οκτώ (8) ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα. Οι φορείς αυτοί έχουν συγκροτήσει ένα εξειδικευμένο ανθρώπινο δίκτυο υποστήριξης, το οποίο διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες υποστήριξης των σχολείων σε δικτυακές και ψηφιακές υπηρεσίες και σε υπηρεσίες αρωγής.

Ποιο είναι το αντικείμενο του έργου;

Το αντικείμενο του έργου, συνίσταται στην αναβάθμιση των υποδομών πρόσβασης / ασφάλειας που θα εγκατασταθούν στις Σχολικές Μονάδες της χώρας. Οι δικτυακές προσβάσεις και οι τηλεφωνικές συνδέσεις των Μονάδων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), θα αναβαθμιστούν μεταπτώμενες σε υπηρεσίες δικτυακών προσβάσεων και τηλεφωνικές υπηρεσίες που προσφέρει το Δίκτυο Δημόσιου Τομέα του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί μέσω της προμήθειας μιας συσκευής πρόσβασης – ασφάλειας, από την οποία το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο θα είναι πλέον σε θέση, να διαχειρίζεται μόνο του τις υπηρεσίες που παρέχει (και για τις οποίες είναι ο καθ ́ύλην αρμόδιος φορέας) στη σχολική κοινότητα. Σύμφωνα με την πρόσφατη διαστασιολόγηση που έχει πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ από την ΚτΠ ΜΑΕ, σε συνεργασία με το ΠΣΔ, οι συνολικοί φορείς του ΠΣΔ ανέρχονται σε 13.762, από τους οποίους 1 είναι Μεσαίος, 4 είναι Μικροί και οι υπόλοιποι Ασύμμετροι.

Σημειώνεται ότι το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ (Κυρίως Έργο), θα δημιουργήσει το «τηλεπικοινωνιακό δίκτυο» για το σύνολο του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω του οποίου θα παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, όπως τηλεφωνίας, ίντερνετ, video, κ.λπ. σε μειωμένο κόστος. Αποτελεί το «έργο πυρήνα» για τη συγκρότηση του Δικτύου Δημοσίου Τομέα (ΔΔΤ) όπως αυτό προσδιορίζεται στο Κεφάλαιο Θ’ του νόμου 3979/2011 για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Ημερολόγιο Καταληκτικών Ημερομηνιών
Πρόσφατα Έργα
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.