Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Ανάπτυξη μοντέλου στελέχωσης για την υποστήριξη του έργου της ΓΓΑΔΔΤ που αφορά στις προσλήψεις δημοσίου 

KTP ERGA HEADER 1
ktp photo 8
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Εσωτερικών / ΓΓΑΔΔΤ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
87.500,00 € (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
20 Ιουνίου 2022
Πηγη Χρηματοδοτησης
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)
Ποια είναι η αναγκαιότητα υλοποίησης του Έργου

Η Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα (ΓΓΑΔΔΤ), καλείται κάθε χρόνο να στελεχώνει τους φορείς του δημοσίου μέσω διαδικασιών προσλήψεων και κινητικότητας. Η διαδικασία προσλήψεων πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο και στοχεύει στην πλήρωση μέσω νέων προσλήψεων οργανικών θέσεων μείζονος σημασίας για τη λειτουργία των φορέων για τις οποίες έχουν προκύψει ελλείψεις λόγω αποχωρήσεων ή άλλων παραγόντων. Η διαδικασία για την κινητικότητα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο και στοχεύει στην πλήρωση οργανικών θέσεων μέσω εσωτερικών διαδικασιών μετακίνησης, μετάταξης ή μεταφοράς από άλλους φορείς.

Η διαδικασία των προσλήψεων, οφείλει να χαρακτηρίζεται από αντικειμενικότητα και διαφάνεια, ειδικά σε χρονικές περιόδους όπου η πλήρης στελέχωση όλων των φορέων του δημοσίου είναι δημοσιονομικά αδύνατη και, ως εκ τούτου, απαιτείται προτεραιοποίηση ως προς τις ανάγκες πλήρωσης θέσεων ανά φορέα.

Το μεγάλο πλήθος των φορέων, των αιτημάτων προσλήψεων που υποβάλλονται από αυτούς, αλλά και των περιορισμών, κανόνων και πολιτικών που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά περίπτωση για την αποτελεσματική περάτωση του εγχειρήματος των προσλήψεων, καθιστούν την παραπάνω διαδικασία ιδιαιτέρως πολύπλοκη και χρονοβόρα.

Έτσι, κρίνεται αναγκαία η ανάπτυξη ενός μοντέλου το οποίο θα επεξεργάζεται το σύνολο της διαθέσιμης πληροφορίας (π.χ. μονάδες φορέων, είδη και χαρακτηριστικά θέσεων, οργανογράμματα, ιστορικό πληρότητας, ιστορικό αιτημάτων προσλήψεων και κινητικότητας), θα λαμβάνει υπόψη του περιορισμούς, κανόνες και πολιτικές που τίθενται ανά περίπτωση, και θα προτείνει με αυτόματο και αντικειμενικό τρόπο ποιες θέσεις φορέων θα πρέπει να πληρωθούν κατά προτεραιότητα με τη διαδικασία της πρόσληψης, υποστηρίζοντας έτσι το έργο και τις αποφάσεις της ΓΓΑΔΔΤ.

Ποιο είναι το αντικείμενο του έργου;

Αντικείμενο του Έργου, αποτελεί η ανάπτυξη του μοντέλου στελέχωσης που θα υποστηρίζει τη ΓΓΑΔΔΤ στη διαδικασία των προσλήψεων του δημοσίου, παρέχοντας κατάλληλες προτάσεις. Πιο συγκεκριμένα, το αντικείμενο της Σύμβασης αφορά:

  • Στην ανάπτυξη μοντέλου στελέχωσης (ή εναλλακτικά στην παροχή έτοιμης λύσης και την παραμετροποίηση αυτής) για την υποστήριξη της ΓΓΑΔΔΤ στις προσλήψεις του δημοσίου.
  • Στην επαλήθευση της καταλληλότητας και της εγκυρότητας των παραγόμενων προτάσεων μέσω πιλοτικής εφαρμογής του μοντέλου στο σύνολο των δήμων της ελληνικής επικράτειας (ΟΤΑ Α’ βαθμού).
  • Στη δοκιμαστική εφαρμογή του μοντέλου στελέχωσης για την ειδική περίπτωση των σχολικών μονάδων της χώρας.
  • Στην αξιοποίηση του μοντέλου στελέχωσης προκειμένου να υποστηριχθεί η διαδικασία των προσλήψεων της ΓΓΑΔΔΤ για το σύνολο των φορέων του δημοσίου.
Ποιος είναι ο σκοπός του έργου;

Κύριος σκοπός του Έργου είναι η υποστήριξη του έργου της ΓΓΑΔΔΤ, μέσω της παροχής του μοντέλου στελέχωσης που αυτοματοποιεί τη διαδικασία της αξιολόγησης των αιτημάτων προσλήψεων από τους φορείς του δημοσίου και προτεραιοποιεί την πλήρωση θέσεων αυτών, παράγοντας έτσι αντικειμενικές και έγκυρες προτάσεις στελέχωσης.

Η δράση στοχεύει στην ανάπτυξη μίας λύσης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιείται με ενιαίο τρόπο για το σύνολο των φορέων του δημοσίου, λαμβάνοντας υπόψη όλους εκείνους τους περιορισμούς, κανόνες και πολιτικές που τίθενται ανά περίπτωση και αξιοποιώντας το σύνολο της διαθέσιμης πληροφορίας που μπορεί να συνδράμει στην εξαγωγή ακριβέστερων αποτελεσμάτων.

Ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίησή του;

Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση του Έργου, είναι η ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού της ΓΓΑΔΔΤ, η επιτάχυνση και διευκόλυνση της διαδικασίας των προσλήψεων, η ενίσχυση της εγκυρότητας και αντικειμενικότητας των προτάσεων στελέχωσης των θέσεων του δημοσίου και η αποδοτικότερη κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας.

Ημερολόγιο Καταληκτικών Ημερομηνιών
Πρόσφατα Έργα
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.