Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Υπηρεσίες προσαρμογής εργαλείων και εφαρμογών για την υποστήριξη της τηλεργασίας στον χώρο της δημόσιας διοίκησης 

KTP ERGA HEADER 1
ktp photo 6
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο εσωτερικών-Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
2.180.186,67 € (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
21 Νοεμβρίου 2022
Πηγη Χρηματοδοτησης
ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ
BANNER ΜΔΤ ΕΚΤ scaled
ΕΣΠΑ Ε.Π "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ" - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΕΚΤ)
Ποιο είναι το αντικείμενο του έργου;

Αντικείμενο του Έργου αποτελεί η υλοποίηση Πιλοτικών Ενεργειών που σχετίζονται με την Τηλεργασία σε συγκεκριμένους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι θα είναι αντιπροσωπευτικοί σε επίπεδο αρμοδιοτήτων στην ιεραρχία της Δημόσιας Διοίκησης (π.χ. Υπουργείο, Φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ανεξάρτητη Αρχή, κ.λπ.).

Στο πλαίσιο των Πιλοτικών Ενεργειών θα υλοποιηθούν επιχειρησιακά σενάρια υποστήριξης της Τηλεργασίας στους επιλεγμένους φορείς με τη χρήση μιας σειράς εργαλείων, που θα στοχεύουν στα κάτωθι:

  • Εφαρμογή αυτών των επιχειρησιακών σεναρίων με τη χρηστών πληροφοριακών εργαλείων στην κανονική λειτουργία των επιλεγμένων φορέων
  • Ανάδειξη των σεναρίων αυτών σε επαναλήψιμες καλές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στο σύνολο των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, με τη χρήση των ίδιων ή/και παρόμοιων πληροφοριακών εργαλείων, με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην Πιλοτική Εφαρμογή
  • Επιλεγμένες λειτουργικότητες, όπως η καταγραφή της ανθρωποπροσπάθειας των στελεχών που είναι σε τηλεργασία θα μπορούν να έχουν καθολική εφαρμογή με βάση τα αποτελέσματα και συμπεράσματα της Πιλοτικής εφαρμογής

Τα εργαλεία στη λειτουργικότητα των οποίων θα στηρίζονται και θα αφορούν τα σενάρια που θα αναπτυχθούν, αφορούν στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Εργαλεία Συνεργασίας (Collaboration Tools)
  • Εργαλεία Σχεδιασμού, εκτέλεσης και παρακολούθησης έργων, αναθέσεων εργασιών
  • Περιβάλλοντα Τηλεδιασκέψεων και Τηλεσυνεργασίας
  • Εξειδικευμένα περιβάλλοντα Εικονικής Υποδομής Περιβάλλοντος Εργασίας (VDI)
Ποιος είναι ο σκοπός του έργου;

Σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση Πιλοτικών Ενεργειών που σχετίζονται με την Τηλεργασία σε συγκεκριμένους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι θα είναι αντιπροσωπευτικοί σε επίπεδο αρμοδιοτήτων στην ιεραρχία της Δημόσιας Διοίκησης, π.χ. Υπουργείο, Φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ανεξάρτητη Αρχή κ.λπ.

Στο πλαίσιο των Πιλοτικών Ενεργειών, θα υλοποιηθούν επιχειρησιακά σενάρια υποστήριξης της Τηλεργασίας στους επιλεγμένους φορείς με τη χρήση μιας σειράς εργαλείων, με την εξής πολλαπλή στόχευση:

  1. Εφαρμογή αυτών των επιχειρησιακών σεναρίων με την χρήση πληροφοριακών εργαλείων στην κανονική λειτουργία των επιλεγμένων φορέων
  2. Ανάδειξη των σεναρίων αυτών σε επαναλήψιμες καλές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στο σύνολο των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, με τη χρήση των ίδιων ή/και παρόμοιων πληροφοριακών εργαλείων, με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην Πιλοτική Εφαρμογή
  3. Επιλεγμένες λειτουργικότητες, όπως η καταγραφή της ανθρωποπροσπάθειας των στελεχών που είναι σε τηλεργασία θα μπορούν να έχουν καθολική εφαρμογή με βάση τα αποτελέσματα και συμπεράσματα της Πιλοτικής εφαρμογής

Τα εργαλεία στη λειτουργικότητα των οποίων θα στηρίζονται και θα αφορούν τα σενάρια που θα αναπτυχθούν, αφορούν αναλυτικότερα στις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εργαλεία Συνεργασίας (Collaboration Tools)

Η βασική στόχευση αυτών των εργαλείων είναι η υποστήριξη της αποτελεσματικής συνεργασίας στελεχών στο πλαίσιο ενός οργανισμού όπως και μεταξύ οργανισμών.

Η λειτουργικότητα αυτών των εργαλείων ενδεικτικά αφορά στα ακόλουθα:

  • Διευκόλυνση της επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο μέσω λειτουργικότητας όπως ο διαμοιρασμός και η συν επεξεργασία αρχείων, ανταλλαγής μηνυμάτων, κ.λπ.
  • Καθορισμός ροών εργασιών
  • Δημιουργία και λειτουργία βιβλιοθηκών
  • Δημιουργία και λειτουργία εταιρικών δικτυακών τόπων, blogs κ.λπ.
  • Διενέργεια ερευνών δημοψηφισμάτων κ.λπ.

2. Εργαλεία Σχεδιασμού, εκτέλεσης και παρακολούθησης έργων, αναθέσεων εργασιών

Τα εργαλεία αυτά στοχεύουν στη διαχείριση των επιμέρους πτυχών των έργων και παραδοτέων ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

  • ο προγραμματισμός και η ανάθεση εργασιών
  • η διαχείριση οροσήμων
  • η διαχείριση δομής έργων (WBS)
  • η διαχείριση αλληλεξαρτήσεων
  • η διαχείριση πόρων
  • η διαχείριση χρόνου
  • η διαχείριση προϋπολογισμού

3. Περιβάλλοντα Τηλεδιασκέψεων και Τηλεσυνεργασίας

Τα περιβάλλοντα αυτά υποστηρίζουν την πραγματοποίηση τηλεσυνεδριάσεων και συνεργασία σε πραγματικό χρόνο ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω λειτουργικότητες:

  • παρουσιάσεις σε πραγματικό χρόνο
  • επικοινωνία μέσω ήχου και εικόνας
  • διαμοίραση οθόνης και εφαρμογών
  • διαχείριση συνομιλίας
  • σύγχρονη τηλεκπαίδευση

4. Εξειδικευμένα περιβάλλοντα Εικονικής Υποδομής Περιβάλλοντος Εργασίας (VDI)

Η εικονική υποδομή επιφάνειας εργασίας (VDI) είναι επί της ουσίας η προσομείωση της λειτουργίας μιας επιφάνειας εργασίας ενός χρήστη από μια Κεντρική Υποδομή. Είναι μια μορφή εικονικοποίησης επιφάνειας εργασίας, καθώς οι συγκεκριμένες εικόνες επιφάνειας εργασίας εκτελούνται σε εικονικές μηχανές (VM) και παραδίδονται σε τελικούς χρήστες μέσω ενός δικτύου. Αυτά τα τελικά σημεία μπορεί να είναι υπολογιστές ή άλλες συσκευές, όπως tablet ή thin Clients.

Η προμήθεια των αδειών χρήσης των παραπάνω εργαλείων– εφαρμογών λογισμικού -που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή των παραπάνω σεναρίων- δεν συμπεριλαμβάνονται στο αντικείμενο του παρόντος Έργου, καθώς θα είναι διαθέσιμες μέσω της υλοποίησης τρίτων πράξεων και συγκεκριμένα:

  1. Προμήθεια Αδειών Λογισμικού μέσω Εταιρικής Σύμβασης (Enterprise Agreement), όσον αφορά τις εφαρμογές λογισμικού της εταιρίας Microsoft
  2. Επέκταση των Υπηρεσιών του κυβερνητικού νέφους (G-cloud) και την προμήθεια public cloud υπηρεσιών από παρόχους, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται η προμήθεια αδειών «Εφαρμογών Εικονικής Υποδομής Περιβάλλοντος Εργασίας» (DVI)
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.