Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης – Digital Media Center

KTP ERGA HEADER 1
28 2
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ)
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ)
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
4.977.388,89 € (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
8 Ιανουαρίου 2021
Πηγη Χρηματοδοτησης
espa banner tpe 300x37 1
ΕΣΠΑ Ε.Π "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ"
Αντικείμενο του Έργου

Αντικείμενο του έργου αποτελεί ο σχεδιασμός, υλοποίηση και λειτουργία για τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ενός Προτύπου Ψηφιακού Κέντρου Ενημέρωσης, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Εκσυγχρονισμού του Δημόσιου Τομέα με βάση τον άξονα ενίσχυσης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της  ΓΓΕΕ, προς την Κυβέρνηση, τους Πολίτες και τους υπόλοιπους αποδέκτες των υπηρεσιών της (π.χ. ΕΣΡ κλπ.). Το έργο θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του Οργανισμού, της Κυβέρνησης, καθώς επίσης θα δημιουργήσει και μία πολύ σημαντική ιστορική βάση δεδομένων και ανοιχτών πληροφοριών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης καθώς και ο μετασχηματισμός της σε ένα πρότυπο ψηφιακό κέντρο δημόσιας ενημέρωσης.

Επιμέρους στόχοι του έργου

Με την ολοκλήρωση της πράξης το σύστημα που θα προκύψει θα υποστηρίζει την όλη  διαδικασία  παροχής πληροφόρησης προς την κυβέρνηση, τους οργανισμούς και τους πολίτες.  Η παραπάνω διαδικασία, θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο (real time), σε 24/7 βάση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλου όγκου ιστορικού αρχείου, πολυμεσικής μορφής, από τα  Μέσα Ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου, θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού, καθώς και εφαρμογών,  τα οποία θα χρησιμοποιούνται, τόσο για την αυτόματη καταγραφή περιεχομένου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και για τη διανομή και την προβολή αυτού στο προσωπικό του φορέα και σε άλλου χρήστες, μέσω ειδικής πλατφόρμας διαχείρισης χρηστών και διανομής περιεχομένων, με αντίστοιχα δικαιώματα χρήσης που επίσης θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια του έργου.

Η συλλογή καθώς  και οι υπηρεσίες δημοσιογραφικής ανάλυσης και αποδελτίωσης περιεχομένου που θα υλοποιηθούν, θα αφορούν τόσο Ελληνικό όσο και περιεχόμενο που βρίσκεται στο εξωτερικό, με σκοπό την στοχευμένη παροχή πληροφόρησης, με βάση τα προφίλ των χρηστών και με βάση λέξεις – κλειδιά (keywords).

Στην διάρκεια του έργου θα υλοποιηθούν δύο υποσυστήματα, (α) το Υποσύστημα Καταγραφής και Παρακολούθησης Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Προγράμματος και (β) το Υποσύστημα Αποδελτίωσης  περιεχομένου ΜΜΕ  (εφημερίδων, περιοδικών, ειδησεογραφικών ιστοσελίδων και blogs, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών)

Το σύστημα που θα προκύψει, θα είναι σε θέση να παρακολουθεί επίσης την προβολή διαφημίσεων καθώς και να προβαίνει σε κατηγοριοποίηση αυτών σε αντίστοιχη βάση δεδομένων, με σκοπό την περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων τους και εξαγωγή αντίστοιχων στατιστικών αναφορών.

Οι επί μέρους στόχοι που αναμένονται να επιτευχθούν, με την υλοποίηση του έργου, συνοψίζονται ως εξής:

  • Λειτουργία συστήματος που θα αρχειοθετεί καθημερινά όλο το υλικό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με τρόπο που αυτό θα είναι ταξινομημένο και αναζητήσιμο.
  • Λειτουργία συστήματος που θα δέχεται, θα αρχειοθετεί και θα επεξεργάζεται έντυπα, καθώς και ψηφιακά και οπτικοακουστικά μέσα.
  • Αποθήκευση και επεξεργασία εντύπων σε ηλεκτρονική μορφή  (θα λαμβάνονται ως pdf) μαζί με τα αντίστοιχα αποκόμματα τύπου.
  • Ψηφιακή αποθήκευση ειδησεογραφικών ιστοσελίδων.
  • Λειτουργία 24ωρης καταγραφής και αποθήκευσης προγράμματος τηλεόρασης και ραδιοφώνου, σε ψηφιακούς δίσκους, με βάση το νέο ψηφιακό τους σήμα.
  • Δημιουργία Ιστορικής Βάσης Δεδομένων και Ανοιχτών Πληροφοριών

Με την επίτευξη των παραπάνω στόχων, το έργο συμβάλλει στις δράσεις του πλαισίου Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής και πιο συγκεκριμένα στην επίτευξη των στόχων  του «Τομέα Παρέμβασης 5 – Ριζική Αναθεώρηση του Τρόπου Παροχής Υπηρεσιών του Δημοσίου.»

Οφέλη του έργου

Τα αναμενόμενα, άμεσα οφέλη του έργου περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • Εκσυγχρονισμό λειτουργίας της ΓΓΕΕ  σε πρότυπο ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης.
  • Δημιουργία Εθνικής βάσης δεδομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Media database) & ανοιχτών πληροφοριών σε ψηφιακά μέσα.
  • Αναβάθμιση της ενημέρωσης των Υπουργείων (γραφεία τύπου Υπουργείων), τα οποία θα λαμβάνουν online υπηρεσίες παρακολούθησης δημοσιότητας & ενημέρωσης (αποδελτίωσης) από την ΓΓΕΕ. Αυτό υπολογίζεται ότι θα προσφέρει εξοικονόμηση κόστους από τον κρατικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τις 500.000 Ευρώ/ έτος υπηρεσίες αποδελτίωσης, ανάλυσης και επικοινωνίας των Φορέων.
  • Εθνική Βάση Δεδομένων με καταγραφή των διαφημίσεων για καλύτερο έλεγχο και συντονισμό των επικοινωνιακών δράσεων των φορέων του Δημοσίου σύμφωνα με την Νομοθεσία.
  • Αξιοποίηση και έξυπνη προσβασιμότητα στο Αρχείο Ειδήσεων Ηλεκτρονικού Τύπου του  Εξωτερικού.
  • Έξυπνη και γρήγορη αναζήτηση πληροφοριών.
  • Προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού επεξεργασίας, αποθήκευσης και διανομής ενημερωτικού περιεχομένου
Ημερολόγιο Καταληκτικών Ημερομηνιών
Πρόσφατα Έργα
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.