Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Απλούστευση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

KTP ERGA HEADER 1
KTPAE ERGA DIAGONISMOI 4
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού/ ΓΓ Αθλητισμού
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού/ ΓΓ Αθλητισμού
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
134.153,23 € (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
11 Ιανουαρίου 2021
Πηγη Χρηματοδοτησης
ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ
BANNER ΜΔΤ ΕΚΤ scaled
ΕΣΠΑ Ε.Π "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ" - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΕΚΤ)
Τι αφορά το Έργο;

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η διατύπωση εναλλακτικών σεναρίων απλούστευσης, ανασχεδιασμού και βελτιστοποίησης των διαδικασιών που ακολουθούνται από τις Διευθύνσεις και τα επιμέρους τμήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο ανασχεδιασμός των εν λόγω διαδικασιών, μέσω της άρσης σειράς γραφειοκρατικών εμποδίων, κρίνεται ως αξιωματικός όρος ουσιαστικής αναβάθμισης των παρεχόμενων προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις υπηρεσιών, δημιουργώντας όρους λιτής λειτουργίας, σαφούς δράσης, ευκρινούς διαχείρισης και ασφαλούς συμπεριφοράς.

Το έργο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους και του προκαλούμενου διοικητικού βάρους, καθώς και την οργάνωσης της Γ.Γ.Α., βάσει των αρχών της διαφανούς αποτελεσματικής αποδοτικής και ταχύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο του έργου, θα υλοποιηθούν τουλάχιστον τα παρακάτω:

  • Αποτίμηση του περιβάλλοντος δραστηριοποίησης της Γ.Γ.Α. και προσδιορισμός των πτυχών υλοποίησης δράσης για την απλούστευση των διαδικασιών της Γ.Γ.Α.
  • Καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης ως προς τις εξωστρεφείς παρεχόμενες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., τη ροή διαδικασιών και τη διοικητική υποστήριξη του εποπτικού και ελεγκτικού έργου που ασκεί
  • Σχεδιασμός Οργανωτικού και Επιχειρησιακού Μοντέλου της Γ.Γ.Α.
  • Βελτιστοποίηση της ροής διαδικασιών παροχής υπηρεσιών της Γ.Γ.Α.
  • Εξασφάλιση της νομοθετικής βάσης για την υλοποίηση και επιτυχή υιοθέτηση των προτάσεων βελτιστοποίησης των διαδικασιών απλούστευσης
  • Προτάσεις περαιτέρω εκσυγχρονισμού της Γ.Γ.Α. για την αποτελεσματική εφαρμογή των απλουστευμένων διαδικασιών και εντύπων που αφορούν σε παρεμβάσεις στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης του τομέα αθλητισμού αλλά και στη δομή και λειτουργία της Γ.Γ.Α. αλλά και των εποπτευόμενων φορέων της εν γένει

Το έργο θα υλοποιηθεί σε τρεις (3) φάσεις:

  1. Φάση Α: Αποτύπωση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης λειτουργίας της Γ.Γ.Α. με έμφαση στις διαδικασίες παροχής εξωστρεφών υπηρεσιών προς τους εμπλεκόμενους αθλητικούς φορείς και τους πολίτες,
  2. Φάση Β: Απλούστευση των επιλεγέντων εξωστρεφών υπηρεσιών της Γ.Γ.Α. για τον τομέα του Αθλητισμού
  3. Φάση Γ: Υποστήριξη της επιχειρησιακής λειτουργίας της Γ.Γ.Α. για τον τομέα του Αθλητισμού
Ποιος είναι ο σκοπός και οι στόχοι του Έργου;

Κύριο σκοπό της συγκεκριμένης πράξης αποτελεί η αναβάθμιση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των διευθύνσεων και των τμημάτων της Γ.Γ.Α., ώστε να καταστούν λιγότερο γραφειοκρατικές, περισσότερο «προσβάσιμες» και φιλικές προς τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, αποτελεσματικές, αποδοτικές και διαφανείς. Επιμέρους στόχοι είναι:

  • Η σχεδίαση μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης επιχειρησιακής αρχιτεκτονικής των υπηρεσιών της Γ.Γ.Α. για τον τομέα του αθλητισμού, καθώς και των διαδικασιών διοικητικής υποστήριξής τους, με στόχο τη βελτιστοποίηση της ροής των διαδικασιών αυτών και την απονομή ηλεκτρονικών υπηρεσιών με τυπική ισχύ.
  • Η διασφάλιση της αποτελεσματικότητας της σύμβασης με όρους ποιότητας και αποδοτικότητας, καθώς και η εξασφάλιση, μέσω των απαιτούμενων νομοθετικών παρεμβάσεων, της νομικής ισχύος των μεταβολών που αναμένεται να επέλθουν από την υλοποίηση της πράξης. Οι εν λόγω νομοθετικές παρεμβάσεις θα ενσωματώνουν και θα περικλείουν τις αλλαγές στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα του αθλητισμού.
  • Η εξασφάλιση της δυνατότητας στις υπηρεσίες των εποπτευόμενων φορέων της Γ.Γ.Α. να επικοινωνούν μεταξύ τους ηλεκτρονικά για καταχώρηση και ανταλλαγή στοιχείων και εγγράφων
  • Η εξασφάλιση της δυνατότητας στις υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. να ενημερώνουν τον πολίτη ή αθλητικό φορέα για την πορεία του αιτήματός του.
  • Η εξασφάλιση έγκυρης ενημέρωσης και άσκησης ελέγχου των υπηρεσιών της Γ.Γ.Α. στη λειτουργία / οργάνωση των εποπτευόμενων φορέων της και εν γένει του τομέα αθλητισμού.
Ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη;

Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση της Πράξης αφορούν στα παρακάτω:

  • Βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών και παρεχόμενων υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.)
  • Βελτίωση της ποιότητας της εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων πολιτών και φορέων του τομέα αθλητισμού
  • Αποφυγή επαναλήψεων, εξοικονόμηση υλικών και ανθρωπίνων πόρων, αποτελεσματικότερη άσκηση ελέγχου στον τομέα του αθλητισμού
  • Ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των αθλητικών φορέων προς τους φορείς άσκησης πολιτικής για τον αθλητισμό
  • Μείωση της πολυπλοκότητας και αναβάθμιση του μηχανισμού παροχής υπηρεσιών και διενέργειας ελέγχων προς τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους στον τομέα του αθλητισμού φορείς
  • Δημιουργία λειτουργικού, αποδοτικού, διαφανούς πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας αθλητικών φορέων
  • Δημιουργία ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για την επιτυχή υλοποίηση σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων στον αθλητικό τομέα (προγράμματα άθλησης, κ.λπ.) από κατά περίπτωση φορείς αθλητισμού (συμπεριλαμβανομένης και της τοπικής αυτοδιοίκησης)
  • Διασφάλιση της νομικής κατοχύρωσης των εμπλεκομένων και ιδιαίτερα των πολιτών, στις νέες πρακτικές και διαδικασίες που θα προταθούν και υιοθετηθούν στον τομέα του αθλητισμού.
  • Οι άμεσα ωφελούμενοι από την υλοποίηση της Πράξης, εκτός του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι οι πολίτες, οι επαγγελματίες του τομέα αθλητισμού, οι σχετιζόμενοι με την οργάνωση και λειτουργία των αθλημάτων, των αθλητικών εγκαταστάσεων κ.λπ.
Πως χρηματοδοτείται;

Το Έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το ΕΚΤ και από Εθνικούς Πόρους.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.