Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Εγκατάσταση Μετεωρολογικών Σταθμών & Ανάπτυξη Υποδομής Διαδικτυακής Πύλης

KTP ERGA HEADER 1
EMY KtP AE
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
9.683.467,75 € (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
13 Ιανουαρίου 2021
Πηγη Χρηματοδοτησης
BANNNER EPANEK ETPA 2048x228
ΕΣΠΑ Ε.Π. "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ"-ΕΤΠΑ
Ποιο είναι το αντικείμενο του έργου;

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση του Δικτύου Μετεωρολογικών Σταθμών Επιφανείας και Ανώτερης Ατμόσφαιρας της ΕΜΥ με την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συνολικά εκατόν τριών (103) συστημάτων πέντε διαφορετικών τύπων, η αναβάθμιση του κεντρικού μηχανογραφικού και τηλεπικοινωνιακού της Συστήματος και η αναβάθμιση της υποδομής υλικού και λογισμικού για την παραγωγή και διάθεση μέσω διαδικτύου (Portal) δεδομένων από τους σταθμούς επιφανείας, προγνώσεων καιρού, κλιματικών προϊόντων κ.λπ. προς κάθε ενδιαφερόμενο για την κάλυψη των αναγκών της ΕΜΥ.

Ποιοι είναι οι επιμέρους στόχοι του έργου;
  • Η αναβάθμιση της ποιότητας των προγνώσεων με την εγκατάσταση σύγχρονων Αυτόματων Μετεωρολογικών Σταθμών οι οποίοι θα βελτιώσουν σημαντικά τη χωρική και την χρονική ανάλυση αποτύπωσης των μετεωρολογικών παραμέτρων.
  • Η μείωση του χρόνου επεξεργασίας και διακίνησης της μετεωρολογικής πληροφορίας μέσω της αναβάθμισης της επεξεργαστικής ισχύος των συστημάτων και της ταχύτητας του δικτύου της ΚΥ ΕΜΥ.
  • Η παροχή της δυνατότητας αξιόπιστης, γρήγορης και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβασης σε δημόσιους φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες σε όλη τη γκάμα των μετεωρολογικών πληροφοριών με την εφαρμογή κάθε είδους συμβατότητας με τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα.
  • Η σημαντική αύξηση (πάνω από 100%) της δυνατότητας εξυπηρέτησης με την χρήση ευρέως διαδεδομένων τεχνολογιών (e-mail, διαδίκτυο).
  • Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών αποστολής και λήψης μετεωρολογικών πληροφοριών.
  • Η υψηλή διαθεσιμότητα (ποσοστό 99,98% σε ετήσια βάση) του συστήματος διακίνησης μετεωρολογικών πληροφοριών.
  • Η δημιουργία νέων εξειδικευμένων μετεωρολογικών προϊόντων που να στοχεύουν στις ανάγκες του τελικού χρήστη.
  • Η βελτίωση της μετεωρολογικής υποστήριξης και η βέλτιστη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.
Ποια τα οφέλη του έργου;

Με την υλοποίηση της πράξης θα υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση, επέκταση, αυτοματοποίηση και εκσυγχρονισμός του μηχανισμού/συστήματος συλλογής μετεωρολογικών δεδομένων, επικαιροποίηση βάσεων δεδομένων και δημιουργία κλιματικής βάσης, ώστε να καλύπτονται σε υψηλό βαθμό οι καθημερινές ανάγκες του πολίτη σε όλη την επικράτεια και να προάγεται ο σωστός σχεδιασμός και η ασφάλεια των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων με έμφαση σε αυτές που σχετίζονται με υπαίθριες δραστηριότητες (πχ τουριστικές, μεταφορές, ενέργειας κλπ).

Αναπτύσσονται υπηρεσίες και αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες διάθεσης εξειδικευμένων μετεωρολογικών πληροφοριών και ιστορικών δεδομένων κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου (επιχειρήσεις, πολίτες και φορείς του δημοσίου) με την χρήση Αυτοματοποιημένου Συστήματος Υποβολής Αιτήσεων – CRM (Customer Relationship Management).

Αναπτύσσονται υπηρεσίες και αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες ενημέρωσης τρεχουσών καιρικών συνθηκών, προγνώσεων καιρού αλλά και κλιματικών δεδομένων για το σύνολο της επικράτειας.

Δημιουργούνται πλήθος νέων και κυρίως στοχευμένων μετεωρολογικών προϊόντων με την χρήση εξειδικευμένων λογισμικών και αξιοποιώντας τις σύγχρονες μεθόδους στην πληροφορική και τις επικοινωνίες ενώ παράλληλα βελτιστοποιείται η αλληλεπίδραση της Υπηρεσίας με τις επιχειρήσεις και τον πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα από την πράξη θα προκύψουν ή θα εκσυγχρονιστούν οι ακόλουθες ηλεκτρονικές υπηρεσίες:

  1. Ηλεκτρονική πληροφόρηση πραγματικού χρόνου
  2. Ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων
  3. Ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών
Τι περιλαμβάνει η προμήθεια και η εγκατάσταση;
  • Την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου Αυτόματων Μετεωρολογικών Σταθμών (ΑΜΣ) με νέους που θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας για τη μέτρηση, την καταγραφή και την επεξεργασία, σε 24ωρη βάση μετεωρολογικών δεδομένων.
  • Την αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου σταθμών ανώτερης ατμοσφαίρας με Αυτόματα Συστήματα Ραδιοβόλισης (ΑΣΡ) για τη μέτρηση, καταγραφή και επεξεργασία, μετεωρολογικών δεδομένων ανώτερης ατμόσφαιρας.
  • Την αναβάθμιση του Κεντρικού Μηχανογραφικού Συστήματος της ΕΜΥ για τη συλλογή, επεξεργασία, αποθήκευση, ποιοτικό έλεγχο και διαχείριση των μετεωρολογικών πληροφοριών του Εθνικού Δικτύου Μετεωρολογικών Σταθμών.
  • Τη δημιουργία υποδομής για γρήγορη και αξιόπιστη διακίνηση και διάθεση κάθε τύπου μετεωρολογικής πληροφορίας, ακολουθώντας τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα και μεθόδους επικοινωνίας.
  • Την παραγωγή και διάθεση μέσω διαδικτύου (Portal) και τεχνολογιών επικοινωνίας (δίκτυο κινητής & σταθερής τηλεφωνίας) δεδομένων πραγματικού χρόνου (real time) από τους Σταθμούς, προγνώσεις καιρού καθώς και Κλιματικών – περιβαντολλογικών μετεωρολογικών προϊόντων προς κάθε ενδιαφερόμενο (Επιχειρησιακούς ή ερευνητικούς φορείς, συνεργαζόμενους κρατικούς φορείς, διεθνείς Οργανισμούς καθώς και στο ευρύ κοινό, κ.λπ.).

Πιο αναλυτικά:

  • Ογδόντα (80) συστήματα Αυτ. Μετεωρολογικών Συστημάτων (50ΑΜΣ & 30 ΠΑΜΣ) τα οποία θα εγκατασταθούν σε όλη την επικράτεια.
  • Δέκα (10) συστήματα Αυτ. Μετεωρολογικών Σταθμών Πλοίων (ΑΜΣΠ) τα οποία θα εγκατασταθούν σε αντίστοιχο αριθμό πλοίων της ακτοπλοΐας.
  • Δέκα (10) συστήματα Φορητών Αυτ. Μετεωρολογικών Σταθμών (ΦΑΜΣ) τα οποία θα διατίθεται για μετεωρολογική υποστήριξη και αποτύπωση των καιρικών συνθηκών.
  • Τρία (3) συστήματα Αυτ. Συστήματα Ραδιοβόλισης (ΑΣΡ) τα οποία θα εγκατασταθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο για αποτύπωση των ατμοσφαιρικών παραμέτρων στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

		
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Δεν υπάρχουν σχετικά έγγραφα
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ημερολόγιο Καταληκτικών Ημερομηνιών
Πρόσφατα Έργα
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.