Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. – Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε.

ΕΡΓΑ

Δίκτυο ασφαλούς πρόσβασης επιχειρησιακών μέσων Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο δίκτυο ΥΝΑΝΠ και αναβάθμιση δικτυακής υποδομής Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

KTP ERGA HEADER 1
4
ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής
ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
6.048.387,10 € (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.)
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
15 Ιανουαρίου 2021
Πηγη Χρηματοδοτησης
espa banner tpe 300x37 1
ΕΣΠΑ Ε.Π "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ"
Ποιοι είναι οι στόχοι του έργου;

Αντικείμενο του έργου είναι o εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της δικτυακής και μηχανογραφικής υποδομής του Φορέα, ώστε να παρέχονται στους χρήστες (εσωτερικούς – στελέχη και εξωτερικούς – επισκέπτες) βελτιωμένες ταχύτητες και υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και αξιοπιστίας κατά την πρόσβασή τους σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες καθώς και για την ασφαλή απομακρυσμένη δικτυακή επικοινωνία επιχειρησιακών μέσων Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Θα αναβαθμιστεί έτσι η ηλεκτρομηχανολογική και υποστηρικτική υποδομή των κέντρων δεδομένων του Φορέα, βελτιώνοντας ουσιαστικά τη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια και την ακεραιότητα των δεδομένων που αποθηκεύονται.

Παράλληλα θα δημιουργηθούν σημαντικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη νέων σύγχρονων δημόσιων μητρώων και ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τη ναυτιλιακή κοινότητα.

Τέλος, θα εφαρμοστεί σύστημα διαχείρισης πόρων και χρηστών, αρχικά στην Κεντρική Υπηρεσία του Φορέα, προσφέροντας ένα ακόμα επίπεδο προστασίας των συστημάτων έναντι σφαλμάτων των χρηστών, αλλά και πιθανών κακόβουλων ενεργειών.

Τι περιλαμβάνει το παρόν έργο;

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται οι εξής πράξεις:

  • Αντικατάσταση και αναβάθμιση του ενεργού και παθητικού δικτυακού εξοπλισμού στα τρία (03) κτίρια της Κεντρικής Υπηρεσίας ΥΝΑΝΠ, για την απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών του Φορέα στις εσωτερικές εφαρμογές και το διαδίκτυο.
  • Προμήθεια κεντρικής υποδομής για την ασφαλή απομακρυσμένη δικτυακή επικοινωνία επιχειρησιακών μέσων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση νέων συστημάτων ασφαλείας για τις δικτυακές και μηχανογραφικές υποδομές του Φορέα.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την υλοποίηση συστήματος ασύρματης δικτυακής πρόσβασης στο εσωτερικό των τριών (03) κτιρίων της Κεντρικής Υπηρεσίας ΥΝΑΝΠ.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου κεντρικού μηχανογραφικού εξοπλισμού υψηλών επιδόσεων για τη φιλοξενία των κεντρικών εξυπηρετητών επιχειρησιακών και λοιπών ηλεκτρονικών εφαρμογών που λειτουργούν στο Φορέα.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος λήψης αντιγράφων ασφαλείας, που θα καλύπτει το σύνολο των αποθηκευμένων δεδομένων στην κεντρική μηχανογραφική υποδομή του Φορέα.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού για τα κέντρα δεδομένων του Φορέα.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος κεντρικής διαχείρισης δικτυακού και μηχανογραφικού εξοπλισμού.
  • Προμήθεια σύγχρονου μηχανογραφικού εξοπλισμού τελικού χρήστη.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης πόρων και χρηστών.
  • Προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής για τη δημιουργία χώρου εκπαίδευσης χρηστών πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών εφαρμογών
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ημερολόγιο Καταληκτικών Ημερομηνιών
Πρόσφατα Έργα
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER



Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας χορηγείτε με την παρούσα φόρμα μόνο για το σκοπό της αποστολής ενημερώσεων αναφορικά με τα εταιρικά νέα και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, θα σας αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας στο Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή από τον κατάλογο παραληπτών του Newsletter της ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέσω της επιλογής «απεγγραφή/unsubscribe» που θα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα που θα λαμβάνετε, ή αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter@ktpae.gr Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που έλαβε χώρα πριν την ανάκληση.